Tatran sa chce rozlúčiť víťazne, Antla čaká švédsky týždeň

04.03.2011 Prešov

Prešov 4. marca (TASR) - Radoslava Antla sotva v najbližších dňoch zláka jarný výpredaj vo svetoznámom švédskom reťazci.
Slovenského hádzanára čakajú v priebehu ôsmich dní až tri vrcholné konfrontácie s tímami z tejto severskej krajiny a všetkého švédskeho bude mať o týždeň v nedeľu asi až po krk. Vo veľkej miere to však bude závisieť na výsledkoch...
Prvý diel slovensko-švédskych variácií prichádza na rad už v nedeľu (16.00) v Mestskej hale v Prešove a skúsený reprezentačný krídelník sa spoločne so spoluhráčmi z Tatrana postaví v záverečnom kole skupinovej fázy Ligy majstrov proti švédskemu šampiónovi - Sävehofu IK.
Už na druhý deň sa má v bratislavskom hoteli Bonbón hlásiť trénerovi národného tímu Zoltánovi Heisterovi na zraze pred dôležitým dvojzápasom s Tre Kronor (v stredu 9. marca v Bratislave a v nedeľu 13. marca v Štokholme). \"Nemusí to byť až také otravné, ako sa zdá, ak budeme vyhrávať, bude to o to príjemnejšie, \" povedal pre TASR Antl, ktorý má v aktuálnej sezóne za sebou nielen vystúpenie v Göteborgu - domovskom meste Sävehofu, ale i účinkovanie na januárových MS vo Švédsku. \"Proti Sävehofu chceme dokázať, že máme lepšie mužstvo a všetci chlapci sa k tomu zápasu staviame tak, že berieme iba víťazstvo. Doma so Švédmi by sme potom tiež radi zaútočili na nejaký bodík. Verím, že nebudeme hrať tak zle ako na šampionáte vo Švédsku. No a odvete v Štokholme bude potom otvorená, \" dodal. Spoločne s ním nebude cestu do hlavného mesta merať len druhý nominovaný Prešovčan Marek Mikéci, ale aj dvojica hráčov Sävehofu pivot Niclas Barud a spojka Johan Jakobsson.
Antl verí, že pred domácim publikom to bude iný zápas ako na jeseň v Göteborgu (32:33). \"Už tam sme naznačili, že nie sme slabý tím, keď sme deväťgólové manko otočili a viedli sme. Ale bol to nešťastný zápas, v závere sme ale zle striedali a domáci nám tri sekundy pred koncom v prečíslení dali rozhodujúci gól, \" spomínal a pokračoval: \"Teraz však už budeme hrať doma a dúfam, že nás príde povzbudiť aspoň nejakých tritisíc ľudí. Do kádra by sa nám navyše mal vrátiť Sobol i Menkovič a som presvedčený, že v tomto dueli o prestíž uspejeme. Ale určite to bude náročné. \" Teoreticky však môže ísť o viac ako o prestíž a víťaz tohto duelu okrem piatej pozície môže pre nového národného šampióna v LM vylepšiť východiskovú situáciu pri delení účastníkov novej sezóny priamo do hlavnej súťaže alebo do náročného predkola. Prešovčania v stredu v extraligovej predohrávke zdolali v zúrivej prestrelke Nové Zámky 49:39, no Antla tešilo najmä to, že po dlhých týždňoch putovania po súperových ihriskách hrali konečne doma.
Postupová tajnička v B-skupine je pritom už dávnejšie vylúštená a obaja súperi zostali mimo hry. O prvú priečku sa v nedeľu pobije francúzsky Montpellier aj so slovenským brankárom Richardom Štochlom s maďarským Veszprémom a o tretie miesto nemecký Hamburg s dánskym Koldingom.

Tabuľka B-skupiny pred záverečným 10. kolom:
1. MKB Veszprém 9 8 0 1 298:254 16
2. Montpellier HB 9 7 0 2 299:235 14
3. HSV Hamburg 9 5 1 3 272:249 11
4. KIF Kolding 9 5 0 4 272:284 10

5. IK Sävehof 9 1 0 8 252:316 2
6. Tatran Prešov 9 0 1 8 242:294 1

Program 10. kola v B-skupine:
nedeľa, 6. marca: Prešov - Sävehof (16.00), Hamburg - Kolding (17.00), Montpellier - Veszprém (17.30)
 

Vyberte región